Les parròquies de Sant Cristòfol i Santa Maria, mobilitzades amb la Setmana Santa

Avui, Dijous Sant, les parròquies de Sant Cristòfol i de Santa Maria celebren el sant sopar del Senyor, totes dues a partir de les 20h. A Sant Cristòfol ens indiquen que a les 22h començaran la vetlla de la pregària, amb l’església oberta fins a mitjanit, la mateixa hora fins la qual a Santa Maria hi haurà l’adoració eucarística.

I malgrat plegar tan tard, demà la parròquia de Sant Cristòfol seran els més matiners: començaran el Via Crucis a les 7h. A les 10h serà el torn de l’oració de laudes. A la parròquia de Santa Maria faran la processó del via crucis a les 11h. Ara bé, totes dues parròquies tornaran a la càrrega per la tarda: mentre que a Sant Cristòfol faran la celebració de la passió del Senyor a les 17h i la vetlla de la creu a les 20h, a Santa Maria celebraran la mort del Senyor a les 18h. Com si això no fos prou, el grup de joves de la parròquia de Sant Cristòfol organitza un cinefòrum al migdia, al casal del Germà Miquel del carrer de la Rectoria. Serà a les 13h, no n’especifiquen la pel·lícula i conviden els assistents a portar entrepans per fer un dinar de germanor. Això sí, els entrepans millor sense contingut càrnic ja que el Divendres Sant és dia d’abstinència.

Pel que fa a Dissabte Sant, la parròquia de Sant Cristòfol fa l’oració de laudes a les 9.30h i tant la parròquia de Santa Maria com la de Sant Cristòfol celebraran la vetlla pasqual a les 22h. El Diumenge de Ressurrecció culminarà les activitats religioses de la Setmana Santa: a les 11h, oració de laudes a la parròquia de Sant Cristòfol i celebració de la ressurrecció del Senyor a la de Santa Maria. Aquesta celebració de la ressurrecció tindrà dues sessions a l’església de Sant Cristòfol: a les 12h i a les 20h. A Santa Maria, a banda de la que us dèiem de les 11h, n’hi haurà una altra al migdia, a les 13h. Amb motiu de totes aquestes litúrgies extraordinàries, des de Sant Cristòfol ens avisen que queda suspesa l’habitual missa dominical de les 9.30h.

Country, caramelles i cinema completen l’agenda del cap de setmana

Encara que sigui Setmana Santa, el dia 31 serà el darrer diumenge del mes i per el grup de country de l’AVECA es mantindrà fidel a la cita mensual a la plaça de la Sardana. Així doncs, us hi podreu acostar per ballar country entre les 11h i les 14h, això sí, penseu en el canvi d’hora de la nit abans: a les 2h seran les 3h.

També diumenge, una tradició típicament pasqual com són les caramelles de l’Agrupació Coral l’Amistat, els Cors de Clavé. Començaran a Santa Maria a les 11.30h, després baixaran a la plaça de l’Ajuntament per cantar-hi a les 12.45h i finalitzaran el recorregut al carrer de la Rectoria, pels volts de les 13.15h. El dilluns s’hi tornaran a posar, però amb un recorregut diferent: des del carrer de Joan Vilanó, a les 11h, enfilaran fins la cantonada de la Gran Via de Lluís Companys amb la Riera, cap allà les 11.45h. Després aniran fins a la plaça dels Països Catalans, a les 12.30h, i una hora després, a les 13.30h, acabaran les cantades a l’Espai l’Amistat.

Finalment, com us hem comentat aquests dies, aquesta Setmana Santa el cinema de l’Espai l’Amistat fa hores extres. Així, avui mateix podeu anar a veure la guanyadora del darrer Oscar a la millor pel·lícula, “Argo”. El llargmetratge, dirigit per Ben Affleck, es projectarà a les 22h. Una altra pel·lícula que es projecta avui, orientada al públic familiar, és “Oz, un mundo de fantasía”. Producció Disney d’imatge real, la podreu veure a les 17h i a les 19.30h. Demà divendres tindreu dues noves oportunitats, amb el mateix horari. A les 22h de la nit, però, nova pel·lícula: “El lado bueno de las cosas”, protagonitzada per Bradley Cooper i l’oscaritzada Jennifer Lawrence. Durant el cap de setmana “El lado bueno de las cosas” es projectarà dissabte a les 19h i a les 22h i tant diumenge com dilluns a les 18.45h de la tarda i les 21h. Recordeu que dilluns a l’Amistat és el dia de l’espectador, de manera que les entrades són 2€ més econòmiques. Tanca la cartellera de Setmana Santa la proposta familiar pel cap de setmana. Es tracta de “Las aventuras de Sammy”, una pel·lícula d’animació belga que explica els efectes de l’escalfament global a través de les memòries d’una tortuga. Els horaris de “Las aventuras de Sammy” són ben fàcils: dissabte, diumenge i dilluns a les 17h.

Be the first to comment on "Les parròquies de Sant Cristòfol i Santa Maria, mobilitzades amb la Setmana Santa"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Translate »