L’explosió de la Gran Via, a l’origen de la Fundació Sorli, que treballa per la igualtat a les empreses i contra les violències masclistes

Anna Sorli en un vídeo del web de la fundació que presideix

TV3 s’ha fet ressò aquesta setmana de la creació la tardor passada de la Fundació Sorli, impulsada per Anna Sorli, responsable principal de la cadena de supermercats i també presidenta de la nova entitat. L’embrió de la Fundació va ser la mort violenta d’una dona a l’explosió de la Gran Via el setembre de 2016, un presumpte crim masclista tot i que aquest extrem no es va poder demostrar perquè el principal sospitós (el marit de la víctima) va morir també pocs dies després. La dona morta era treballadora d’un supermercat Sorli, i segons la informació de TV3, Anna Sorli va iniciar aleshores una labor de planificació i formació a la seva empresa en matèria d’igualtat i prevenció de violències que va desembocar en la creació de la Fundació, que es va presentar en públic el novembre de 2020. Recordem que el mateix dia de l’explosió Sorli va cedir 10 habitacions del seu Hotel de Vilassar als veïns de l’edifici sinistrat i es va coordinar amb l’Ajuntament, com explicava ella mateixa al Tot d’Una d’aquesta casa:

Des de 2018 l’empresa ha estat desenvolupant un pla d’igualtat i un protocol contra l’assetjament sexual que han permès detectar fins a 11 casos d’assetjament, que han donat peu a diversos acomiadaments i sancions. També s’ha establert que el comitè executiu de la companyia sigui paritari i que en els últims dos anys la presència de les dones s’hagi incrementat un 17%. La fundació està actualment animant altres empreses i organismes a seguir l’exemple, i de moment 14 empreses i dos ajuntaments s’han unit a la xarxa. El programa Ona Maresme d’aquesta casa entrevista l’Anna Sorli aquesta tarda a les 15.30h.

Translate »