L’incendi d’Argentona va cremar ahir 15 hectàrees de bosc i va demanar la intervenció de fins a 45 dotacions de bombers terrestres i àeries

Incendi al Maresme al juny d'aquest any

Aquesta nit 12 dotacions dels bombers han estat remullant la zona afectada per l’incendi d’ahir al terme d’Argentona, que es va declarar ahir al migdia i que va quedar estabilitzat a mitja tarda. El foc va cremar un total de 15 hectàrees, la majoria de terreny forestal, i finalment no va caler fer cap desallotjament. Segons han informat els agents rurals, l’origen va ser una crema incontrolada de restes vegetals i s’ha identificat com a autor de la crema un home de 76 anys que porta un hort i a qui ja se li havia escapat una primera crema unes hores abans que els equips d’emergència havien pogut apagar. Això passava a la urbanització de Can Vilardell, a tocar de Mataró, i poc després les flames i el fum ja eren molt visibles des de tota la rodalia. Escoltem l’alcaldessa d’Argentona, Gina Sabadell, a Catalunya Ràdio, on atrubeix la virulència de les flames a la situació de sequera actual:

En total van treballar-hi 35 dotacions terrestres de bombers i 10 d’aèries. Les flames es van escampar fins al polígon industrial d’Argentona, on va cremar una nau sencera al carrer Galícia i altres van quedar estat malmeses pel fum i la temperatura. No hi va haver, però, cap dany personal. 

Translate »