L’ocupació estival permet que l’atur baixi a Premià de Mar durant el juliol

El setembre comença a Premià de Mar una nova tongada de cursos per a aturats.

La precarietat laboral augmenta durant els mesos d’estiu, tot i que les xifres d’atur siguin inferiors. Així ho explica Comissions Obreres, que assegura que l’ocupació durant l’estiu és de baixa qualitat. El juliol ha tancat amb 1.500 aturats, una dada que situa la taxa d’atur de Premià de Mar en el 10,94%. La dada és positiva, perquè implica que aquest més hi ha 15 aturats menys respecte el mes anterior, però els sindicats alerten que la majoria són contractacions temporals i les dades apunten que de cada 10 contractes només un i mig són fixes.

La comarca del Maresme i el global de Catalunya viu un cas similar. La xifra d’aturats a la comarca és del 10,78%, número similar al premianenc, amb un total de més de 22.600 persones. A Catalunya. el mes de juliol tanca amb pràcticament 359.000 aturats, la xifra més baixa des del juliol del 2008.

Hauria de ser una bona noticia, però en canvi, asseguren que la qualitat dels contractes és pitjor, sobretot en sectors com el terciari, el de serveis.

Per això la comarca busca mesures per desenvolupar l’economia. La creació d’un consell de formació professional pot ajudar a canviar el model productiu. L’objectiu és aconseguir un futur global millor. Per tant, es busca una ocupació de qualitat amb valor afegit, que sigui moderna, innovadora i competitiva.

Translate »