Marea Pensionista Premià creu que la proposta de reforma de les pensions seria contraria a l’accés dels joves al treball

Marea Pensionista Premià de MarMarea Pensionista Premià de Mar

El Govern central ha efectuat un esbós preliminar de com serà la seva reforma de les pensions, que està negociant amb patronal i sindicats i que en els pròxims dies remetrà a Brussel·les com una de les reformes troncals del Pla de Recuperació per acompanyar l’arribada dels fons europeus.

L’Executiu pretén revaloritzar les pensions segons l’IPC de l’any anterior, amb una revisió en cas d’inflació negativa a tres anys vista. El factor de sostenibilitat el pretén eliminar, si bé encara no té clar com ho substituirà. També es pretén augmentar les traves per a les jubilacions voluntàries anticipades, així com sumar nous incentius: un d’aquests seria un xec de fins a 12.000 euros per a aquells treballadors que decideixin retardar el seu retir del mercat laboral, per cada any de demora.

José Antonio Bobadilla, representant de Marea Pensionista a Premià de Mar valora molt negativament aquestes mesures, opina que això seria contrari a l’accés dels joves al treball i creu no es podran portar a terme.

Malgrat l’oposició a aquestes propostes, és voluntat del ministre Escrivà que estiguin pactades i aprovades al Congrés a finals d’aquest any 2021  

Escolta l’entrevista al programa Tot d’una:

Translate »