Marisa Ferreras demana un estudi profund abans de tocar Diputacions o Consells Comarcals

Un dels temes que més debat polític està suscitant aquest estiu és el del futur de les entitats supramunicipals, amb els posicionaments diferenciats que sobre les diputacions mantenen Partit Popular i PSOE davant de les eleccions generals del 20 de novembre.

En mig d’aquest debat sobre la reorganització dels ens que treballen pels municipis, l’últim en dir-hi la seva ha estat el president del grup parlamentari del PSC, Joaquim Nadal, que ahir mateix plantejava que, a Catalunya, es podrien eliminar els Consells Comarcals i treballar exclusivament amb les futures vegueries.

Demanada sobre aquesta qüestió, la presidenta en funcions del Consell Comarcal del Maresme, i alcaldessa en funcions de Premià de Mar, Marisa Ferreras, ha dit que abans de suprimir res s’ha de fer un estudi seriós sobre la viabilitat d’aquests ens i analitzar les competències de cadascun d’ells. En un plànol més polític, Ferreras ha destacat de que el PSC presenti aquestes propostes ara que ha perdut pes en Diputacions i Consells Comarcals.

Per Marisa Ferreras, el veritable problema passa pels ajuntaments que estan donant serveis que no els pertoquen i sense rebre les aportacions econòmiques corresponents per part de les administracions supramunicipals.

Recordem que el candidat socialista a les eleccions generals del 20 de novembre, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha apostat per replantejar el paper de les diputacions considerant que tal com estan configurades són una quarta administració que simplement sobra. Rubalcaba va dir que les diputacions formen part d’una estructura del segle XIX que caldria revisar.

Per la seva part, la sotssecretària d’organització del PP i responsable de la campanya de Mariano Rajoy, Ana Mato, va dir que per la seva formació eliminar les diputacions no és una opció. Segons Mato aquest pas deixaria sense serveis a 15 milions d’habitants.

Be the first to comment on "Marisa Ferreras demana un estudi profund abans de tocar Diputacions o Consells Comarcals"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Translate »