Mataró vol acabar amb els plens maratonians

Posar fre als plens maratonians que finalitzen ben entrada la matinada. Aquest és un dels objectius de l’Ajuntament de Mataró de cara al nou curs. La voluntat és la d’agilitzar unes sessions plenàries que s’han anat allargant fins a autèntiques maratons, superant en alguns casos les set i vuit hores de durada. Per això s’ha posat sobre la taula una proposta de modificació del ROM, el Reglament d’Organització Municipal que regula el mecanisme d’intervencions als plens.

Segons el portal informatiu mataroní ‘El Capgròs’, entre les modificacions que es proposen, destaca la desaparició de les anomenades “declaracions institucionals”, sovint dedicades a qüestions que van més enllà de l’àmbit estrictament local.Aquestes declaracions es tractaran a partir d’ara a la Junta de Portaveus. Per altra banda, també es proposa limitar el nombre de propostes de resolució a una per cada grup municipal, així com també es limitarà el temps per formular i respondre els precs i preguntes, i es limitaran el nombre de preguntes en funció del nombre de regidors de cada grup.

La proposta de modificació del ROM es va aprovar el passat 27 d’agost amb els vots a favor de CiU, PSC i PP i amb l’oposició de Plataforma per Catalunya, ICV-EUiA i la CUP. Ara, aquesta modificació haurà de rebre el vist-i-plau del Ple el proper 6 de setembre. La nova organització podria aplicar-se a partir del mes de desembre, un cop superats el període d’al·legacions i l’aprovació definitiva.

Be the first to comment on "Mataró vol acabar amb els plens maratonians"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Translate »