Miquel Àngel Martínez, nou president del Consell Comarcal del Maresme

Relleu a la presidència del Consell Comarcal del Maresme. Finalment ha estat l’alcalde de Sant Vicenç de Montalt, el convergent Miquel Àngel Martínez qui ha estat escollit nou president de l’ens comarcal en substitució del socialista Josep Jo. Martínez ha estat escollit després del pacte de govern al qual van arribar CiU i el PP. Com a conseqüència d’aquest nomenament tots els membres del comitè executiu local de la Federació de CiU a Premià de Dalt han presentat la seva dimissió. A Premià de Dalt comptaven amb què seria el seu alcalde Joan Baliarda el proper president del Consell Comarcal.

Finalment l’alcalde de Sant Vicenç de Montalt, Miquel Àngel Martínez serà el nou president del Consell Comarcal del Maresme després de l’acord de govern al qual van arribar CiU i el PP. Martínez, que substitueix en el càrrec el socialista Josep Jo, fixa en l’austeritat i l’atenció a les persones les seves prioritats del mandat. Segons una nota de l’Agència Catalana de Notícies, l’organigrama del futur govern comarcal preveu dues vicepresidències: la primera estarà en mans d’UDC i la segona serà per al PP. El nou Consell Comarcal del Maresme s’estructurarà en quatre gran àrees de gestió: Cooperació Municipal, Promoció Econòmica, Medi Ambient i Benestar Social i Educació. CiU i PP han justificat el pacte per la necessitat de “canvi” i per “afinitats programàtiques”.

L’elecció de Miquel Àngel Martínez com a president del Consell Comarcal del Maresme ha provocat les primeres conseqüències en la dimissió personal, voluntària i irrevocable de tots els membres del comitè executiu local de la Federació de Convergència i Unió a Premià de Dalt. Segons informa avui El Punt, aquesta ha estat la resposta fulminant presa ahir davant de la decisió de les direccions comarcals de CiU de no donar la presidència del Consell Comarcal del Maresme a l’alcalde del municipi, Joan Baliarda. En un breu comunicat, els representants dels partits de Premià de Dalt argumenten la decisió pel desacord amb el procés seguit per part de les direccions nacional i comarcal en no respectar un compromís que, segons diuen, se’ls havia traslladat, un fet que consideren reiteratiu en el cas de Premià de Dalt i davant l’absència d’explicacions. Tot i això, en l’escrit es felicita el candidat escollit, Miquel Àngel Martínez, i es convoca una assemblea extraordinària per al proper 1 de juliol. Els presidents locals de CDC i UDC, Josep Triadó i Marc Tintoré, ja van manifestar dimarts el seu desacord amb la decisió presa i van assenyalar el conflicte entre l’alcalde de Premià de Dalt i l’agrupació comarcal per la qüestió de la ronda del Maresme com a factor clau per rebutjar-lo com a president.

Be the first to comment on "Miquel Àngel Martínez, nou president del Consell Comarcal del Maresme"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Translate »