'Morruts i tigres': Editorial del Premià Notícies del 07 de Juny de 2012

Les coses de la postmodernitat i de la globalització ens posen entre les mans problemes que els nostres pares, ja no us dic els avis, ni tant sols es van arribar a imaginar. En l’època en què viatjar era un luxe reservat a milionaris o a marins mercants, poc es podien imaginar que individus de noms tan exòtics com ‘morrut de les palmeres’ o ‘mosquit tigre’, tots dos arribats des de llunyans paratges asiàtics, poguessin provocar maldecaps als nostres ajuntaments actuals. El cas, però, és que tant l’un com l’altre s’han convertit els darrers anys en veritables plagues que, lluny de l’anècdota inicial, impliquen la dedicació de recursos públics i energies per part dels tècnics i els polítics.
En el nostre informatiu d’ahir us explicàvem que la regidoria de Medi Ambient i Salut Pública ha iniciat aquesta mateixa setmana una nova campanya de prevenció contra l’escarabat morrut. Amb l’escarabat passa com amb tantes altres espècies invasores, i és que aquí no té un depredador natural que reguli la seva existència de manera que es propaguen a plaer alimentant-se i matant les nostres palmeres un arbres que, en molts casos, són veritable patrimoni local.
Ens deien ahir des de la regidoria que, al menys fins ara, Premià de Mar ha tingut menys afectació de morrut que d’altres poblacions del Maresme ja que el tipus de palmeres preferit per l’insecte, la phoenix canariensis, és poc present a la nostra ciutat. De fet, si feu memòria, els millors exemplars que disposava la ciutat d’aquesta espècie de palmera van sortir del parc del Palmar per anar a parar a la Croisette de Cannes en un episodi que va aixecar una veritable polseguera política al Premià de mar de mitjans dels anys 80. Ves per on, prop de 30 anys desprès resultarà que aquell viatge a la costa Blava francesa encara haurà salvat la vida a les nostres phoenix canariensis, al menys fins que les legions de l’escarabat Morrut desembarquin a aquell paratge tan cinematogràfic.

Be the first to comment on "'Morruts i tigres': Editorial del Premià Notícies del 07 de Juny de 2012"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Translate »