Nit de Santa Llúcia i Premis Butaca amb protagonisme premianenc

Tina Vallès recollint ahir el premi i el guardó d'enguany dels Premis Butaca

Dos dels certàmens més importants de Catalunya en l’àmbit de les lletres i del teatre coincidien ahir en la seva gala de lliurament de premis, i tots dos van passar d’alguna manera per Premià de Mar: d’una banda, la Nit de Santa Llúcia, el premi literari d’Omnium Cultural, va donar el Premi Josep M. Folch i Torres de literatura infantil a la premianenca Tina Vallès per l’obra ‘Els pòstits del senyor Nohisoc’. Escoltem un fragment del seu parlament, on reivindica la literatura infantil i juvenil:

I simultàniament es lliuraven a Premià de Mar els Premis Butaca, que tornaven al nostre municipi 12 anys després en una gala semipresencial a l’Espai l’Amistat (sense públic però sí amb els finalistes dels premis). La gran guanyadora de la nit va ser ‘Jerusalem’, dirigida per Julio Manrique, que optava a 8 premis i que finalment en va recollir 7, entre ells a la millor direcció. Ens ho va explicar a La Xarxa el company de Ràdio Premià de Mar Manel Ferrer:

“La tienda de los horrores” es va endur 4 premis, “La rambla de les floristes”, 3, i entre ells, el de millor actriu per Rosa Boladeras. Respectant les mesures de seguretat sanitària, els assistents van omplir la sala però per unitats de convivència i mantenint la preceptiva distància de cadires entre grups.

Translate »