Nou ajut d’1 milió d’euros de la Diputació al Maresme en serveis socials, dels quals 60.000 seran per Premià de Mar

Mapa de les ajudes al Maresme (fon: El Punt Avui)

Mapa de les ajudes al Maresme (fon: El Punt Avui)

Nova ajuda de La Diputació de Barcelona als municipis de la demarcació en matèria de serveis socials. El Punt Avui informa avui que farà arribar una mica més d’un milió d’euros als ajuntaments dels trenta municipis maresmencs per tal que puguin pagar els serveis socials i la despesa corrent. Aquesta ajuda s’engloba en el programa complementari de garantia de la suficiència financera local i de suport a la prestació de serveis socials del pla Xarxa de Governs Locals 2012-2015 de la Diputació de Barcelona. En total, l’entitat inverteix deu milions d’euros en aquesta iniciativa, dels quals una desena part van cap al Maresme. Amb això, segons la Diputació, es vol “vetllar per la sostenibilitat de les hisendes locals i assegurar la continuïtat dels serveis públics desplegats en exercici de les competències que tenen atribuïdes”.

Per tal de determinar la quantitat de diners que s’entrega a cadascun dels municipis, la Diputació ha tingut en compte la població que tenien les diverses localitats l’1 de gener del 2014, la renda bruta familiar disponible corresponent al 2012 i la taxa d’atur del mes de setembre del 2015. En aquest context, Mataró és el municipi que s’emporta el tros de pastís més gran: 234.414 euros d’ajudes. I després Premià de Mar, amb 60.800 euros. En declaracions a El Punt, l’alcalde Miquel Buch ha explicat que intentaran que l’ajuda entri en els pressupostos del 2016 per destinar-la a partides concretes. El comunicat de la Diputació especifica que amb la voluntat de reduir els procediments administratius, les entitats locals podran rebre una bestreta del 50% abans d’acabar l’any sempre i quan acceptin l’ajut abans del 15 de desembre. A més, es podrà justificar amb despesa durant l’any 2015 i fins el mes de juny de 2016.

Be the first to comment on "Nou ajut d’1 milió d’euros de la Diputació al Maresme en serveis socials, dels quals 60.000 seran per Premià de Mar"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Translate »