Òmnium Cultural obre secció local a Premià de Mar

Òmnium Cultural te secció local oficial a Premià de Mar. En l’actualitat formen part d’Òmnium de Premià una seixantena de persones, però compten amb arribar aviat al centenar. La primera junta la formen el president Lluís Rigalt i Pere Brossa i Joaquim Arenas com a vocals. Entre les activitats d’Òmnium de Premià de Mar apareix la creació d’un observatori de la llengua per vetllar pel bon ús del català entre les institucions.

Com recordareu, divendres teníem a Premià de Mar l’escriptora i periodista Patricia Gabancho, que ens va oferir una conferència al Centre Cívic sota el títol de ‘Nació i sobirania en un món globalitzat’. Tal com vam informar, la xerrada estava organitzada des de la secció local d’Òmnium Cultural i, de fet, va ser d’aquesta manera que ens vam assabentar de l’existència d’una seu local d’aquesta entitat a la ciutat.

Dons membres de la junta d’Òmnium de Premià de Mar, el col·laborador de Ràdio Premià de Mar i Creu de Sant Jordi, Joaquim Arenes, i Pere Brossa, van ser presents al programa La Drecera per presentar la conferència i, de pas, l’entitat.

Joaquim Arenes va explicar que, tot i que fa molt poc que s’ha creat la secció local d’Òmnium cultural, ja tenen 60 socis, una xifra que esperen ampliar en breu.

Arenes i Brossa formarien el grup promotor d’Òmnium a Premià de Mar juntament amb el president de l’entitat, Lluís Rigalt. Properament esperen ampliar aquesta junta amb noves incorporacions, tal com van explicar a La Drecera.

D’entrada, Òmnium Cultural de Premià de Mar ha endegat algunes activitats, sempre amb la cultura i la llengua com a rerefons. Una d’elles seria precisament un observatori de la llengua que vindria a vetllar per l’ús correcte del català a les institucions.

Òmnium Cultural de Premià de Mar també prepara l’organització de parelles lingüístiques i visites culturals a indrets de Premià de Mar i de les poblacions de la rodalia.

Be the first to comment on "Òmnium Cultural obre secció local a Premià de Mar"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Translate »