Passejar per zones verdes i evitar el trànsit per lluitar contra la contaminació de l’aire

Cotxes aparcats al Torrent Fontsana

La contaminació de l’aire provoca més de 30.000 morts anuals a Espanya. Així ho indica l’Agència Europea de Medi Ambient, que explica que els nivells de diòxid de Nitrogen i Ozó de Barcelona i ciutat de l’àrea metropolitana, on també entraria Premià de Mar, són el motiu pel qual la Comissió Europea ha portat Espanya davant el Tribunal de Justícia de la Unió Europea. Afirmen que Espanya no respecta els límits de contaminació establerts per l’OMS, l’Organització Mundial de la Salut, i que encara esperen que s’implantin polítiques de millora de la qualitat de l’aire.

Un aire que després respirem i es relaciona amb malalties respiratòries, com l’asma o la bronquitis crònica o malalties cardiovasculars. Les persones més vulnerables són les que ja pateixen una patologia respiratòria i, sobretot, els infants.

Les dades asseguren que el 40% de les partícules contaminants provenen del trànsit. Així que des de la unitat d’Asma de l’Hospital de Mataró recomanen intentar evitar les zones més transitades i fer passejades per zones verdes.

Translate »