Premià Acull denuncia deixadesa dels Ajuntaments premianencs amb 55 refugiats que s’allotgen en una casa al Camí del Mig

El sòcio-habitatge on s'allotgen els refugiats es coneix com 'la Casa Rosa'.

La ‘Casa Rosa’, una masia ubicada al terme de Premià de Dalt però arran de Premià de Mar, al Camí del Mig, acull des de fa uns quatre mesos 55 refugiats provinents de diferents països (entre altres, Veneçuela o Georgia). La masia és un sòcio-habitatge privat cedit a la Creu Roja, entitat que s’ocupa d’atendre demanadants d’asil en la primera fase del seu procés d’acollida. L’entitat premianenca Premià Acull ha denunciat en un comunicat inacció dels consistoris de Premià de Dalt i de Mar tant pel que fa a l’atenció bàsica del col·lectiu com pel que fa a l’escolarització dels menors, entre altres. Segons Heidi Galindo, de Premià Acull, ni tan sols han estat receptius a les demandes d’informació i a la proposta de reunions:

Galindo ha explicat que els voluntaris de Premià Acull han col·laborat directament acompanyant persones a l’ambulatori o recollint cotxets per a nadons, però ha afirmat que això no és suficient. Pel que fa a l’escolarització de menors, l’entitat ha indicat que ahir van saber que la meitat dels 33 menors han pogut ser escolaritzats, i la setmana passada el regidor d’ensenyament de Premià de Mar, Rafa Navarro, va explicar al ple que alguns d’ells ho han fet al col·legi Montserrat.

Escolta l’entrevista a Heidi Galindo:

Translate »