Premià de Dalt destina 150.000€ addicionals a les famílies del poble en risc d'exclusió social

Els nous llocs de treball a Premià de Dalt giraran entorn de la neteja i la construcció.

Els nous llocs de treball a Premià de Dalt giraran entorn de la neteja i la construcció.

L’equip de govern de Premià de Dalt ha acordat destinar 150.000 euros dels seus fons municipals a dues accions amb què es dotarà de formació, ocupació i un sou a un membre de les 30 famílies de Premià de Dalt que es troben en risc d’exclusió social perquè estan sense feina i/o sense subsidi, és a dir, sense cap ingrés a la llar familiar. L’objectiu dels dos programes socials, el Pla Municipal d’Ocupació i el programa “Forma’t“, és donar una oportunitat a aquestes 30 famílies perquè els seus membres es reenganxin al mercat laboral, facilitant-los la formació que la majoria d’ells no tenen.

El programa “Forma’t” oferirà formació i feina a 20 veïns durant un període de 3 mesos quant a “Neteja de superfícies i mobiliari en edificis i locals”. Les persones a banda de la formació faran pràctiques a empreses i tindran un ajut econòmic mensual de 500€. “Forma’t” s’ha pensat per a aquells veïns que no compleixen els requisits per a optar al Pla Municipal d’Ocupació i, per tant, pateixen major risc d’exclusió social. Precisament aquest Pla ocuparà a 10 persones més de forma temporal, 6 peons de servei i 4 peons de la construcció durant un període de 5 mesos amb una dedicació de 30 hores setmanals.

Les inscripcions al Pla Municipal d’Ocupació s’han de fer a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà de Premià de Dalt des d’avui i fins al 12 de juliol; mentre que el període de presentació d’instàncies pel projecte “Forma’t” comença el 26 d’agost i acaba el 4 de setembre. La nova iniciativa de l’Ajuntament de Premià de Dalt s’emmarca en el grup d’ajuts a la ciutadania que ha fet duplicar el pressupost de Serveis Socials en els darrers 3 anys.

Be the first to comment on "Premià de Dalt destina 150.000€ addicionals a les famílies del poble en risc d'exclusió social"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Translate »