Premià de Mar, entre els municipis que volen elevar un manifest a Madrid per aturar el projecte d’Adif de les pantalles acústiques a la via del tren

Pantalles acústiques arran d'una via del tren a Zamora (Foto: Adif)

Premià de Mar va participar ahir d’una trobada telemàtica amb el grup de 24 municipis catalans que s’oposen al projecte d’Adif d’instal·lar pantalles acústiques a la via del tren per mitigar el soroll dels combois. Aquests municipis han elaborat un manifest en què fan palesa la seva oposició i amb el qual volen traslladar també a Adif i al Ministeri de Mobilitat i Transports un seguit d’alternatives a una infraestructura que consideren que suposarà un obstacle visual i un atemptat paisatgístic. Escoltem el regidor d’urbanisme de Premià de Mar Antoni Subirà:

En total són sis els municipis del Maresme que s’han adherit al manifest conjunt: a més de Premià de Mar, Mataró, Caldes d’Estrac, Montgat, Sant Andreu de Llavaneres i Sant Pol de Mar. Ara, segons Subirà, el manifest serà valorat pel govern i també es traslladarà a l’oposició premianenca a fi que tingui el màxim de consens, i la idea és elevar-lo a Madrid aquesta setmana o la que ve:

En la reunió d’ahir es va proposar la creació d’un grup impulsor per fer el seguiment del projecte i fer d’interlocutor amb les institucions: el formaran els ajuntaments de Vilanova i la Geltrú, Tarragona, Mataró i Cardedeu. També s’espera que hi serà Badalona, que ho ha de confirmar els propers dies.

Translate »