Premià de Mar ja té 2.637 veïns en situació d’atur, 91 mes que a final del desembre

Mal principi d’any per a l’ocupació a la comarca del Maresme. El mes de gener ha tornat a fer créixer l’atur a gairebé la totalitat dels municipis de la comarca. En concret, la llista de persones demandants d’ocupació ha augmentat en 1.195. La taxa d’atur del Maresme ja és del 17,38% i hi ha 4 municipis on el percentatge de ciutadans sense feina supera el 20% de la població activa.
Segons l’anàlisi de les dades d’atur fet per l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal, el nombre de persones aturades al Maresme és de 39.728. L’augment de la desocupació ha afectat més a les dones que als homes i a tots els grups d’edat excepte al de 16 a 19 anys.
Percentualment, l’increment mensual de l’atur registrat el mes de gener va ser del 3,10%, una xifra similar a la mitjana de Catalunya, que ha estat de 3,09%, i superior a la de la província 2,89%.
Si descomptem Mataró, Premià de Mar ha estat la població del Maresme que ha tingut més creixement en el nombre d’aturats durant el mes de gener. 91 premianencs han perdut la feina durant aquest mes deixant la taxa d’atur en el 17,90%.
Segon aquest informe ja són 4 els municipis del Maresme que superen el 20% de taxa d’atur de la comarca: aquests són Pineda de Mar, Tordera, Mataró i Calella. També es troben per sobre de la mitjana comarcal Malgrat de Mar, Palafolls i Premià de Mar que la supera en 52 dècimes.

Be the first to comment on "Premià de Mar ja té 2.637 veïns en situació d’atur, 91 mes que a final del desembre"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Translate »