Premià de Mar respon a la vacunació sense cita prèvia i ja espera la segona dosis

Vacunació plaça de l'AjuntamentVacunació plaça de l'Ajuntament

Ahir a la tarda les premianenques i els premianencs estaven cridats a participar en una vacunació sense cita prèvia a l’antic Ajuntament de la vila. Per participar-hi, només calia tenir més de dotze anys i estar en possessió de la targeta sanitària o d’un document d’identitat.

Durant les quatre hores, van anar passat centenars de persones que volien rebre la vacuna de la primera dosi, en aquest cas de la Pfizer-BioNTech i que van estar subministrant els professionals de l’Institut Català de la Salut. A primera hora va haver-hi una cua que traspassava la zona delimitada de la plaça i un cop es va començar a vacunar, la cua va ser un degoteig de persones fins a l’hora de tancament.

L’operatiu de vacunació va estar liderat per Anna Marchal, adjunta a la direcció del Servei d’Atenció Primària Barcelonès Nord i Maresme i que ens va atendre per explicar-nos les claus de l’acció sanitària i detallar-nos el perfil de pacients que van acostumar-se per a rebre la vacuna.

Com ens explicava Marchal, el públic majoritari d’aquesta vacunació massiva van ser els adolescents. Precisament vàrem poder parlar amb un d’ell, l’Àlex i que ens explicava per què va decidir apropar-se fins al punt de vacunació.

La segona dosis s’administrarà al mateix lloc el dia 8 de setembre. Actualment, Premià de Mar compta amb el 60% de la població que ja ha rebut la pauta completa, el que suposa un total de més de disset mil persones.

Translate »