Premià de Mar se situa en el nivell més alt de risc per rebrot de coronavirus

mapa rebrots

Premià de Mar es trobava fins ahir divendres en nivell mitjà-alt en l’escala de risc per rebrot de casos Covid-19. Treballant amb el portal de Dades Obertes de la Generalitat de Catalunya, podem observar com l’índex de risc va de menor a major de 0 a més de 200, sent aquesta la dada màxima i que indica el risc més gran de contagi entre la població. En el cas del nostre municipi, aquesta dada límit se supera i puja fins a 235. Aquesta xifra, denota un augment des de ahir quan es trobava en 203, enfilant-se 32 punts per sobre en menys de 24 hores.

En els últims catorze dies s’han detectat 19 nous casos diagnosticats a través de proves PCR, concentrant-se 16 d’aquests positius en la darrera setmana. Aquestes xifres a l’alça posen en relleu el perill real que existeix de viure un rebrot a la nostra localitat si no se segueixen extremant les mesures de seguretat i higiene establertes des de l’inici de la pandèmia i que s’han anat enfortint a mesura que han anat passant els dies.

Recordem que aquesta passada setmana el Secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, va demanar reduir la interacció entre persones, evitant així que el virus es pugui propagar pels diferents cercles socials. Altres municipis veïns com el Masnou, Vilassar de Mar o Mataró també es troben en situacions de risc molt elevat. 

El departament de Salut ha recordat també la importància de respectar les mesures de seguretat, fer ús de la mascareta, no fumar al carrer si no es pot garantir els dos metres de distància i netejar-se les mans amb certa freqüència.

Translate »