Rafa Navarro accedeix a l’alcaldia oferint diàleg a l’oposició però recorda “que els ponts es fan des de les dues bandes del riu”

Rafa Navarro a la sortida del ple municipal de dissabte

Rafa Navarro ja és el nou alcalde de Premià de Mar. Per mitjà d’un ple d’investidura improbable a causa de les mesures de seguretat sanitària (a l’Espai l’Amistat, sense públic i amb els regidors repartits per la graderia) el gruix dels 19 electes que participaven en la sessió de dissabte van votar, van elegir Navarro (com a candidat de la llista més votada el 2019, ja que ningú no va obtenir la majoria absoluta dels escrutinis) i, seguint la litúrgia preceptiva, el nou alcalde va prendre possessió del càrrec. També en el marc dels preceptes, feta la votació van parlar tots els portaveus en l’ordre de menor a major representació i finalment ho va fer el nou alcalde. Rafa Navarro va exposar les seves motivacions, la seva “profunda” vocació premianenca i, en el pla més polític, va fer una invitació a la cooperació i al diàleg, però recordant -va dir- que els ponts es construeixen des de les dues bandes del riu:

Navarro, que va acudir sovint a les metàfores esportives per parlar d’esforç i constància (no en va l’esport, concretament el triatló, és la seva gran afició), va expressar també un seguit d’agraïments: a Miquel Buch per haver estat el primer alcalde a cridar-lo i a Miquel Àngel Méndez per tornar a confiar en ell i donar-li fins i tot més galons; als companys de govern (sense distinció de sigles) i també a tots els treballadors municipals amb qui ha coincidit en els seus anys de regidor.

Com diem, abans que ho fes Navarro van parlar els portaveus dels altres grups municipals. A l’oposició, els grups d’esquerres van coincidir a lamentar que un cop més es frustrés el projecte d’un govern d’esquerres, i van tornar a retreure al PSC el seu vot cap a l’altra banda. I tots tres grups (PECP, Crida i ERC) van assenyalar la necessitat que Navarro suposi un punt d’inflexió en la forma de fer política que, segons ells, ha caracteritzat els governs de Miquel Àngel Méndez. Escoltem Pep Ripollès, cap d’ERC que va obtenir 9 vots en la votació, 2 més que Navarro, ja que -previsiblement- va tenir el suport de comuns i de Crida:

Aquesta crida a la cooperació i al consens també la va fer el grup de Ciutadans, però en aquest cas dirigint-se als “dos bàndols” que, segons aquest grup conformen els grups del govern i els grups d’esquerres. I des de l’equip de govern, Antoni Subirà de JxPdM va lloar sobretot la capacitat de treball de Navarro, i David Gutiérrez, del PSC, va apelar al consens fent èmfasi en la necessitat que els grups siguin capaços d’aprovar un Pressupost 2021 a l’alçada de les necessitats actuals del municipi. Fem notar que Gutiérrez, en virtut de l’acord assolit el juliol passat entre JxPdM i PSC, rellevarà Navarro a l’alcaldia l’últim any de mandat, el 2022.

Escolta el discurs sencer de Rafa Navarro:

Escolta les intervencions de la resta de portaveus municipals:

Translate »