Ramon Coll presenta un llibre sobre la poesia de Francesc Mas i Abril

L’historiador i tècnic de l’Àrea de Cultura de Premià de Mar Ramon Coll és l’autor del llibre ‘Costums i tradicions en la poesia de Francesc Mas i Abril’ que es va presentar ahir. Coll ha fet un estudi sobre els elements del Premià de Mar de finals del s/XIX que apareixen a la poesia de Mas i Abril. L’autor del llibre ha destacat que es tracta d’un poeta molt poc conegut a la ciutat tot i la seva vinculació amb el municipi i l’existència d’un carrer dedicat a ell.

Tenim més elements per conèixer com era el Premià de Mar de finals del S/XIX. Ahir es va presentar el llibre ‘Costums i tradicions de la poesia de Francesc Mas i Abril’, un treball de l’historiador i tècnic de l’àrea de cultura de Premià de Mar, Ramon Coll. Coll coneixia de fa anys la poesia de Francesc Mas i Abril, uns poemes carregats de tradicions i d’historiografia sobre un Premià de Mar força desconegut per a nosaltres.

A partir de l’estudi d’aquests poemes, la regidoria de Cultura es va mostrar interessada en la publicació d’un llibre sobre aquests elements historiogràfics. Ramon Coll ha destacat que Francesc Mas i Abril és un poeta força desconegut a la ciutat tot i la seva vinculació amb Premià de Mar i el fet de que hi existeix un carrer amb el seu nom. Llegint el llibre descobrirem un Premià de Mar eminentment agrícola amb elements que poden semblar sorprenents als premianencs d’avui en dia.

Francesc Mas i Abril va néixer a Vilassar de Dalt el 1880 però la seva família es va traslladar a Premià de Mar quan només comptava amb 3 anys d’edat. L’any 1907 va anar-se’n a viure a Terrassa, i en 1911 a Barcelona, on va fer de corredor de merceria d’una botiga propietat d’un fill de Premià de Mar.

El llibre ‘Costums i tradicions de la poesia de Francesc Mas i Abril’ ha estat publicat per l’editorial ‘Clavell Cultura’.

Be the first to comment on "Ramon Coll presenta un llibre sobre la poesia de Francesc Mas i Abril"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Translate »