Recomanacions de seguretat per la llevantada

Imatge d'un temporal de llevant a les platges de Premià de Mar

Imatge d’un temporal de llevant a les platges de Premià de Mar

Protecció Civil de la Generalitat ha emès una alerta en base a les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya en què demana a la ciutadania extremar la prudència i posa en situació d’alerta el Pla Especial d’Emergències per Inundacions a Catalunya INUNCAT i el Pla de Protecció Civil de Catalunya PROCICAT per risc de ventades. El temporal es fa notar ja al matí al sud i s’estendrà a partir del migdia cap al nord-est afectant tot el territori. La situació de mala mar es pot perllongar fins dimarts.

Bufarà fort a cotes mitjanes i baixes i caldrà estar atents en zones urbanes, sobretot a les comarques del litoral i prelitoral. Cal extremar les precaucions i assegurar o retirar els objectes que es trobin a terrasses i balcons. També demanen evitar refugiar-se al costat de murs que puguin resultar inestables, cartells i mobiliari urbà. Respecte a l’episodi de pluges, la previsió indica que l’episodi durarà fins la nit de dimarts. El risc és per acumulació de pluja, que en alguns llocs pot superar els 100 l/m2 en 24 hores i, puntualment, també pot haver-hi pluja intensa amb xàfecs que deixin més de 20 l/m2 en 30 minuts. Rius i rieres podran portar quantitats abundants d’aigua i patir algun desbordament puntual, de manera que cal evitar apropar-s’hi i no passar per guals, passos soterrats ni punts inundables, especialment a la costa. També és important netejar de fulles seques i brutícia els embornals, desguassos i desaigües de patis, terrats i soterranis.

Finalment pel que fa a la mala mar, es preveu mar de fons de l’est a tot el litoral amb vent moderat amb cops forts de component est. Territorialment, l’episodi s’estendrà a partir del matí des del litoral sud cap al nord i acabarà afectant tota la costa amb onades que poden superar els 2.5 m. En aquest cas es demana extremar la prudència en les proximitats de passejos marítims, camins de ronda i platges i no apropar-se a espigons i altres llocs on trenquin les ones.

Be the first to comment on "Recomanacions de seguretat per la llevantada"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Translate »