?Repassem la trajectoria de Toni Avellaneda

Toni Avellaneda a l'estudi de Ràdio Premià de Mar

El taekwondista premianenc Toni Avellaneda ha estat distingit per la Federació Espanyola de Taekwondo amb la medalla de bronze 2015. Un guardó especial, reservat a molt pocs, que Avellaneda s’ha guanyat a pols després de treballar durament amb els seus alumnes al gimnàs Avellaneda de Premià de Mar i gràcies a tota la seva trajectòria esportiva. Aquesta medalla de bronze, premi nacional 2015 també va sorprendre el mateix Toni Avellaneda. Explica que és un premi que s’acostuma a entregar al final d’una etapa o com a reconeixement al mèrit esportiu, però que als seus 43 anys no és habitual.

Avellaneda és cinturó negre 5è Dan de Taekwondo, 3r Dan d’hapkido i seleccionar nacional després d’haver sumat una gran quantitat de medalles i bona reputació durant la seva carrera. Com a competidor, va començar a despuntar ràpid, als 15 anys, i tot i començar practicant kàrate i gimnàstica esportiva, finalment es va decidir pel taekwondo. En Toni aprofitava totes les seves qualitats físiques per passar-s’ho d’allò més bé, ja que també la tàctica era una vessant molt important per a ell. Tot això és el que intenta fer entendre als seus competidors. Després de lesionar-se de gravetat, Avellaneda va deixar els tatamis i es va decidir a muntar una escola a Premià de Mar, que funciona a base de molt d’esforç i sacrifici.

I temps després Avellaneda ha aconseguit la recepta de l’èxit. Els seus taekwondistes són campions de Catalunya, Campions d’Espanya, han guanyat medalles europees i despunten a campionats internacionals. Arreu de la geografia espanyola, on hi hagi un campionat, hi haurà Toni Avellaneda amb els seus competidors. Aquest any, els taekwondistes de l’Avellaneda han seguit omplint les vitrines del gimnàs de metalls. Resultats increïbles que fan que sigui l’únic gimnàs que aporta competidors catalans a nivell europeu. Aquest any ha estat el cadet Pep Diaz, qui ha aconseguit un bitllet per a disputar l’Europeu de Rumania del proper setembre. I és el tercer any consecutiu en què un premianenc és l’únic taekwondista català que aconsegueix anar-hi.

Amb tant d’èxit, és lògic preguntar-se quina és la recepta? Què fa que tot funcioni? Ens ho explica el mateix Toni Avellaneda. L’única cosa que li queda pendent és aconseguir una medalla mundial, així que assegura que lluitaran per aconseguir-la en properes temporades. Només ens queda felicitar Avellaneda pels èxits esportius i per aquesta distinció única de la Federació Espanyola de Taekwondo amb la medalla de bronze 2015.

Escolta l’entrevista en profunditat a Toni Avellaneda, taekwonidsta medalla de Bronze 2015


 

Avellaneda rebent la Medalla de Bronze

                                                              Avellaneda rebent la Medalla de Bronze

 

Translate »