Represa del curs amb normalitat a les escoles premianenques, però amb “dubtes i incertesa” al voltant dels nous protocols i les baixes de mestres

Aula de l'escola La Salle el curs 2020-21

Tornada de moment plàcida a les escoles premianenques aquest dilluns, amb els nous protocols COVID fixats pel Departament d’Ensenyament, tot i que segons ha explicat la regidora Elisenda Busquets, que a primera hora ha parlat amb tots els centres, es respira un clima d’incertesa, sobretot amb relació a les baixes de mestres i la seva substitució per part de la Generalitat. També ha parlat Busquets dels dubtes d’algunes famílies pel que fa a l’assistència a classe de nens amb positiu. A l’hora que hem tancat aquesta informació no hi havia cap classe en quarentena a les escoles premianenques d’infantil i primària:

De moment l’Ajuntament no ha habilitat cap dispositiu especial de reforç de neteja o regulació d’entrada i sortida a les escoles, però s’estarà -ha dit Busquets- amatent a l’evolució dels pròxims dies per si cal actuar. Recordem que en aquesta represa del curs escolar la Generalitat ha establert, com dèiem, noves mesures sanitàries als centres escolars; en concret, s’eliminen les quarantenes si hi ha casos esporàdics a educació infantil i primària, i únicament es farà quarantena quan hi hagi cinc casos o més o un 20% dels alumnes del grup que hagin donat positiu en un període de 7 dies. En aquest cas, els alumnes immunitzats (és a dir, amb pauta completa de vacunació o que hagin estat positius durant els últims 3 mesos) n’estaran exempts i només faran quarantena els alumnes no immunitzats. A l’educació secundària es mantenen els protocols: els alumnes immunitzats no hauran de fer quarantena però sí que l’hauran de fer els no immunitzats.

Escolta les declaracions de l’Elisenda Busquets:

Translate »