Revolta global considera que els espais de culte han de ser privats

Revolta Global Esquerra Anticapitalista va analitzar el cap de setmana en un acte públic l’efecte de la crisi econòmica sobre la immigració. L’acte va servir per generar un debat sobre l’actualitat de la situació dels immigrants i la seva relació amb les administracions i els partits polítics. També es va analitzar la crisi de la mesquita de l’any 2002 amb la conclusió de que els espais de culte haurien de ser privats i no públics com el que fa servir la comunitat musulmana actualment.

Ahir no vam tenir temps d’explicar-vos com havia anat l’acte al voltant de la immigració i la crisi que havia celebrat dissabte la secció local de Revolta Global Esquerra Anticapitalista. Li hem demanat per les conclusions de l’acte a un dels ponents, l’Àngel Pagès. Pagès, que participava en tant que exportaveu de la coordinadora Premià per la Convivència, ha explicat que l’acte va servir per posar en comú l’actualitat sobre la temàtica de la immigració i com es tracta aquesta des de les administracions i els partits polítics.

En aquesta posada en comú es va generar una debat prou enriquidor per sentir els punts de vista que sobre aquesta problemàtica tenien els participants, i en especial els propis immigrants que hi van participar.

Parlant d’aquest tema era inevitable referir-se a la crisi de la mesquita que va convulsar Premià de Mar l’any 2002. Sobre aquesta qüestió, i vista amb la distància del temps, es va arribar a la conclusió que la solució de cedir un espai públic com a espai de culte no va ser la millor. Segons es va dir en l’acte de Revolta Global, les activitats religioses s’haurien de celebrar en espais privats.

L’acte, que s celebrava al Centre Cívic del carrer Esperança, va ser presentat per l’Ecram Ayadi de Revolta Global de Premià de Mar. A banda de l’Angel Pagès, hi van intervenir Jorge Sánchez i Norma Falconi, membres de l’associació Papers i Drets per a Tothom.

Be the first to comment on "Revolta global considera que els espais de culte han de ser privats"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Translate »