Satisfacció a cultura per l’Artardor 2021, que creix en participants, i pel trasllat a la plaça Salvador Moragas, on s’estudien fórmules per tenir més ombra

Les quatre obres guanyadores

La regidoria de cultura ha fet una valoració positiva de l’edició d’enguany del concurs artístic Artardor, tant pel que fa a la participació d’artistes com pel que fa a l’assistència de públic a l’acte final de dissabte, un acte que es traslladava del carrer de Sant Antoni (emplaçament tradicional) a la plaça de Salvador Moragas. En el decurs d’una jornada que es dividia entre activitats matinals, de tarda i de nit, es van lliurar els premis en les quatre categories (pintura, escultura, fotografia i vídeo), que van anar a parar a les següents obres i autors:

Concurs d’escultura:

  • 1r premi: “Caracola” d’Álvaro García.
  • 2n premi: “Mujer embarazada” de Francisco Cabanillas.

Concurs de pintura:

  • 1r premi: “Luna de sal” de Francisca Brunet.
  • 2n premi: “Últimes llums del dia en l’embassament de Sierra Boyera” de Gonzalo Rodríguez.
  • Menció honorífica: “Poder popular” de Caroline Mignot.

Concurs de fotografia:

  • 1r premi: “Perdiendo los papeles” de José Luís Méndez.
  • 2n premi: “Castellers” de Marta Marieges.
  • Menció honorífica: “Danzad y volar” de Toni Jesús Pérez.

Concurs de vídeo:

En total van participar 89 obres, que en són 6 més que en l’edició de 2020. En les quatre categories, el primer premi estava dotat amb 400 € i el segon amb 200 €. Ahir la titular de l’àrea de cultura, Elisenda Busquets, es felicitava de la participació en el concurs i destacava que s’hi presentin fins i tot artistes de fora de Catalunya:

També es va congratular Busquets de l’assistència de premianencs als actes, i va dir que a la franja de tarda-nit (quan es van lliurar els premis, es va fer una xerrada i un concert) hi van passar unes 150 persones. Això demostra, segons Busquets, que l’espai de la plaça Salvador Moragas és un encert i que cal potenciar-la:

Val a dir, però, que tant en l’acte de lliurament de premis com en el concert final de la Meritxell Nedderman, no hi va haver més de 20 persones. La regidora fins i tot va admetre que el govern contempla fer algun tipus d’actuació infraestructural perquè la plaça tingui més ombra i s’hi puguin fer més actes en els mesos més calorosos:

L’Artardor arribava aquest any a la seva 6a edició. L’any passat la pandèmia va impedir fer la festa final però es va mantenir el certamen.

Escolta l’entrevista a Elisenda Busquets al Tot d’Una:

Translate »