Segona celebració del Ramadà en pandèmia a Premià de Mar

RamadàRamadà

Aquesta setmana s’ha iniciat a Premià de Mar un nou Ramadà en pandèmia. Si l’any passat la gran celebració islàmica va coincidir amb els mesos durs de confinament i mesquites tancades, aquesta setmana comença el mes de dejú sagrat marcat per les restriccions imposades per la covid, amb toc de queda i grups bombolla, perquè el Govern ha rebutjat les peticions d’entitats islàmiques per poder estar al carrer fins a les 11 de la nit, i no fins a les 10, per permetre l’última oració del dia a l’oratori. Said Ifkiran, vicepresident de la comunitat islàmica Alttauba de Premià de Mar, ens diu que el que no es pugui fer a la mesquita és podrà fer a casa i sempre respectant la llei.

La ixa, que marca el final del dejú tradicionalment suposa una gran celebració a les mesquites amb famílies i amics compartint un gran àpat. Aquests dies el pressupost familiar puja una mica més segons ens explica el mateix Saïd Ifkiran ;


Seran els trenta dies vinents que les comunitats musulmanes de tot el món, entre elles les de la nostra ciutat, realitzaran aquest període de recolliment complint amb el quart pilar de l’islam.


Escolta l’entrevista sencera a Said Ifkiran al programa Ona Maresme:

Translate »