Subirà dibuixa el mapa cap al nou contracte de neteja, que hauria de ser capaç d’afrontar els reptes de Premià de Mar en reciclatge i eficiència energètica

Entre altres elements, el nou dispositiu de neteja i recollida de brossa tindrà cotxes sostenibles i contenidors intel·ligents

El regidor de medi ambient, Antoni Subirà, ha exposat avui les línies principals que hauria de seguir el nou contracte de neteja de l’Ajuntament, que es pretén licitar al llarg de 2022 i que s’espera adjudicar i implementar durant el 2023. Un nou contracte que també serà un nou model encaminat a incrementar substancialment els índexs de reciclatge per passar del 35% actual al 70% que fixen les directives europees. Entre altres coses, el nou servei se servirà de nova maquinària energèticament eficient, nous contenidors robotitzats i noves pràctiques:

Ara mateix, ha dit Subirà, la Taula de Sostenibilitat en defineix els paràmetres principals; després se’n farà el redactat tècnic i finalment s’obrirà el concurs perquè s’hi presentin empreses. I com diem, s’espera que l’adjudicatària pugui ja fer efectiu el contracte i el nou servei al llarg de 2023. Tot i que s’assumeix que creixerà la despesa en aquest capítol perquè el servei serà més complet i sofisticat, Subirà ha dit que a llarg termini els nous nivells de reciclatge han de compensar aquest esforç econòmic. Amb tot, però, encara no s’ha fet l’estudi econòmic que permeti fer una estimació precisa:

Subirà ha afirmat que en el sí de la Taula de Sostenibilitat hi ha un alt grau d’entesa entre els grups polítics perquè hi ha una gran coincidència respecte dels reptes mediambientals del municipi.

Escolta l’entrevista a l’Antoni Subirà:

Translate »