Tornen els Pressupostos Participatius després del parèntesi del 2020 i aquest cop incorporen una fase de tallers per reforçar la implicació dels veïns

L'edició d'enguany incorpora una nova fase per estimular la participació

Des d’avui es poden començar a presentar propostes al portal decidim.pdm.cat per a l’edició 2022-2023 dels Pressupostos Participatius, un procés que s’haurà endarrerit un any a causa de la pandèmia, ja que l’edició anterior va cobrir els anys 2019 i 2020. Avui l’alcalde i titular de Participació Rafa Navarro ha explicat que el govern va preferir esperar que els projectes guanyadors de l’edició anterior quedessin completats o estiguessin, almenys, en curs, abans d’obrir una nova edició. També ha parlat de la novetat d’aquest any: una fase de tallers durant l’estiu en què les persones que hagin presentat propostes puguin treballar-les entre ells i amb els tècnics. El propòsit és doble: que la llista final que anirà a la votació sigui el màxim d’acurada i incentivar la implicació popular tant com sigui possible:

Com en l’edició anterior, es disposarà d’un pressupost total de 500.000 euros dels quals 300.000 seran per escometre les propostes ‘grans’ (entre 50.000 i 150.000€) i 200.000 per a les propostes petites (fins a 50.000€). La fase de presentació de propostes s’acaba l’11 d’abril: després se’n farà una primera valoració tècnica, i el juny es faran els tallers populars. En acabat hi haurà una última garbellada tècnica, de la qual es pretén obtenir una trentena de propostes que són les que aniran a votació el novembre.

Escolta les declaracions de Rafa Navarro:

Translate »