Tot a punt aquest vespre pel desembarcament pirata

Una ballada de sardanes a càrrec de la cobla Premià reprèn aquesta tarda les activitats de la Festa Major de Premià de Mar. El Club de Petanca Premià, l’entitat de l’any, serà l’encarregada del pregó de la Festa a les vuit a la plaça de l’Ajuntament. A les deu començarà el desembarcament Pirata a la Platja del Bellamar. Al mateix escenari, però a la una de la matinada, hi haurà el primer concert de la Festa Major amb els Hotel Cochambre.

Reprenem en aquest segons part del Premià Notícies la informació referent a la Festa Major i ho fem ja parlant d’activitats. De fet els actes de la Festa van començar ahir prop de la mitjanit amb l’Eufòria que es va fer a la Plaça de l’Ajuntament.

Davant de l’inici de la Festa, l’alcalde Miquel Buch ha fet una crida a l’optimisme i a gaudir de la Festa, tot i les dificultats que planteja la crisi.

Després de la repicada de campanes d’aquest migdia, la Festa continua aquesta tarda a partir de 2/4 de set a la mateixa Plaça de l’Ajuntament amb una ballada de sardanes a càrrec de la cobla Premià.

A les set de la tarda hi haurà Pa vi i sucre, també a la Plaça de l’Ajuntament i mitja hora després l’anada al Pregó des del Mercat de Sant Joan i des de la plaça Romà Piera, i a les vuit tindrem la lectura del pregó a càrrec de la gent del Club Petanca Premià, l’entitat de l’Any. El president dels petanquistes premianencs, Gregorio Espín, deia aquest matí al Tot d’Una que tenien a punt el pregó i els nervis.

Fet el pregó, es precipiten els esdeveniments, Ja ho sabeu: Premianencs a la defensa a la platja del Bellamar i Niu de Pirates a l’espigó de Llevant i a les deu, el Desembarcament amb la sorpresa que ens anunciava abans el regidor de Festes, Josep Maria Molins i que tindrem ocasió de comentar demà. Completat el desembarcament, el saqueig, l’assalt a l’Ajuntament i la proclamació del Premià ciutat Pirata a la Plaça dels Països Catalans. Alerta, una vegada més, amb no fer un mal ús de l’aigua en el decurs d’aquestes activitats.

Un cop tenim la ciutat en mans dels Pirates, és qüestió de començar a pensar en la música. A la una de la matinada, i a la platja del Bellamar, tenim el primer concert de la Festa Major 2010 amb l’actuació dels Hotel Cochambre. Ens n’ha parlat el coordinador de la comissió de Concerts, Ferran Díez. També les retallades econòmiques han afectat els concerts de la Festa Major, no pel que fa a la seva qualitat, però sí pel que fa a la seva organització.

Acabat el concert dels Hotel Cochambre, a dos quarts de tres de la matinada començarà l’actuació del DJ Sali B a la haima que hi haurà instal·lada a la platja del Bellamar.

Les activitats de la Festa Major començaran demà a les deu del matí a la plaça de Mercè Rodoreda amb l’Atracabotigues.

Be the first to comment on "Tot a punt aquest vespre pel desembarcament pirata"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Translate »