Un any després de l’1 d’Octubre els grups polítics premianencs fan la seva lectura i aventuren escenaris de futur

Cua per votar al col·legi del Voramar fa un anyCua per votar al col·legi del Voramar fa un any

Els grups polítics municipals han expressat avui les seves lectures sobre el significat de l’1 d’Octubre de 2017 amb ocasió del 1r aniversari. A la banda independentista PDCAT i ERC han coincidit a assenyalar aquella jornada com el principi d’una empresa que desembocarà finalment en una votació efectiva, mentre que Crida Premianenca ha remarcat que d’ara endavant caldrà bastir noves legitimitats i recórrer a la desobediència. Escoltem per aquest ordre Toni Subirà, Pep Ripollès i Andreu Mumbrú:

PP i Ciutadans han qualificat el referèndum d’acte il·legal i frau, han acusat els governants catalans d’irresponsables i han insistit que l’1 d’Octubre només haurà servit per fracturar la societat catalana. Escoltem Joaquín Briones i Josep Maria Cano:

Finalment, el grup socialista s’ha mostrat confiat que amb el govern de Pedro Sánchez es pugui reconduir la situació i la Coalició d’Esquerres ha insistit que l’única via de sortida, per difícil que sigui, és la del referèndum pactat. Olga Safont i Elena Martín

Fem notar que l’Ajuntament de Premià de Mar i les seccions sindicals han convocat una aturada de 5 minuts amb concentració a la plaça de l’Ajuntament, i que aquest vespre se celebra un acte de commemoració en el qual hi haurà marxes des dels punts de votació fins al porxo de la Lió, on hi haurà una performance i parlaments.

Escolta les intervencions dels set portaveus:

Joaquin Briones (PP)

Elena Martín (Coalició d’Esquerres)

Pep Ripollès (ERC)

Olga Safont (PSC)

Josep Maria Cano (Cs)

Andreu Mumbrú (Crida Premianenca)

Antoni Subirà (PDECAT)

Translate »