Un centenar de persones es manifesten en suport dels detinguts pels fets de diumenge, que han estat posats en llibertat provisional

El cosí d'un dels detinguts (al centre de la imatge) va atendre les preguntes dels mitjans de comunicació

La detenció dilluns de dos individus com a presumptes responsables de l’atac a un pis de la plaça Doctor Ferran -que ahir van ser posats en llibertat provisional- va motivar una manifestació veïnal ahir a la tarda en aquest mateix indret per solidaritzar-se amb els detinguts, denunciar inseguretat i negar el biaix racista tant de l’atac de diumenge com de les manifestacions veïnals posteriors. Va ser una convocatòria feta per xarxes socials a la qual van acudir més de 100 persones. Ràdio Premià de Mar va parlar amb el cosí d’un dels detinguts, que estava entre els manifestants:

Com dèiem els dos detinguts de dilluns, l’un veí de Premià de Mar l’altre de Mataró i tots dos de 32 anys, van ser posats ahir en llibertat provisional després de declarar al jutjat de Mataró número 5, però se’ls demana que estiguin localitzables i la investigació continua oberta. Recordem que van ser detinguts sota l’acusació d’atemptat, resistència i desobediència a l’autoritat i desordres, danys públics i un delicte d’odi i discriminació.

Ràdio Premià de Mar va parlar també ahir amb una veïna del replà del pis ocupat que va ser atacat, que va explicar que els joves que hi vivien eren una font permanent de problemes a l’escala i la comunitat estava atemorida. L’escoltem:

També va explicar que aquest pis porta molts anys ocupat i que hi han passat moltes persones, però que els actuals ocupants hi portaven aproximadament un any. Val a dir que diumenge a la nit, un cop van marxar els joves que hi vivien, el propietari va canviar el pany, va posar una alarma i fins i tot va passar la nit vigilant a l’escala per tal que no fos ocupat de nou. Aquesta veïna també va negar que les protestes tinguin caràcter racista i va assenyalar el fet que un dels detinguts sigui d’origen africà. 

Translate »