Un informe de serveis socials podria fer suspendre el desnonament de Can Faya, pel qual ahir la Xarxa va ocupar una oficina de La Caixa

L'oficina de La Caixa va estar ocupada per espai d'unes 8 hores (Foto: Xarxa d'Habitatge)

La Xarxa d’Habitatge del Baix Maresme va ocupar ahir durant unes hores l’oficina de Caixabank de la Gran Via de Premià de Mar per tal forçar aquesta entitat a aturar el desnonament de dos veïns programat per dilluns d’una casa del Barri de Can Pou, que és propietat d’aquest banc. La Xarxa denuncia que l’execució del llançament seria il·legal atesa la moratòria de desnonaments decretada pel govern de Madrid mentre duri la pandèmia. Avui l’alcalde, que ahir va acudir a l’indret per mediar amb els manifestants, ha indicat a aquesta emissora que serveis socials ha fet un informe que avala la situació de vulnerabilitat dels inquilins que hauria de fer que el llançament se suspengués. En nom de la Xarxa l’Emma Puig ha dit que l’informe s’ha enviat tard als jutjats i la suspensió encara no s’ha comunicat, i que per això van optar per la mobilització d’ahir. Escoltem l’alcalde Rafa Navarro i Emma Puig:

L’ocupació d’ahir, protagonitzada per unes 40 persones, va començar pels volts de les 10 del matí i es va allargar fins quarts de set de la tarda, quan els manifestants van tallar durant una estona la Gran Via. Mentre va durar l’acció van acudir a l’indret agents de Mossos i Policia Local, que van intentar negociar amb els concentrats. La casa ocupada és la masia de Can Faya una finca protegida del segle XIX on els inquilins viuen des de fa 8 anys. Tots dos tenen uns 30 anys i segons la Xarxa no disposen de cap alternativa habitacional. Can Faya és una casa de grans dimensions que va ser abandonada fa anys i va passar a mans dels bancs. Ha estat ocupada de manera intermitent i ja en altres ocasions hi ha hagut intents de desallotjaments. La Xarxa ha contactat amb els Jutjats de Mataró a fi que suspenguin el llançament, de moment, però, sense èxit. 

Escolta les declaracions de Rafa Navarro:

Escolta les declaracions d’Emma Puig:

Translate »