Un total de 836 persones amb últim registre a Premià de Mar viuen a l’estranger de manera permanent

Marxar a l'estrangerMarxar a l'estranger

Segons un informe elaborat per l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal el volum de premianencs i premianenques que han marxat a viure a l’estranger a pujat en un 7,46% passant de 778 persones a 836. A nivell comarcal són 11.116 les persones registrades com a residents habituals a l’estranger.
Des de 2009, el volum de maresmencs i maresmenques que han marxat a viure a l’estranger s’ha gairebé triplicat. Any rere any ha anat augmentant fins a arribar a principis de 2018 a 11.116 persones. Aquesta xifra situa el Maresme com la quarta comarca catalana amb major nombre de persones residents a l’estranger amb una concentració del 3,67%.

Població resident a l'estranger

Població resident a l’estranger


França, Argentina i Alemanya són els tres principals països de destí, si bé, en el darrer any s’han detectat importants creixements a Irlanda (ha augmentat un 46,5%), Noruega (+22,22%) i Gàmbia (+20,86%). En canvi, països com Turquia, Filipines o Cuba han registrat descensos de maresmencs i maresmenques.
El nombre de població resident a l’estranger ha augmentat a tots els municipis del Maresme, llevat de Sant Iscle de Vallalta i Tordera. En canvi, Mataró és el municipi de darrera inscripció amb més persones residents a l’estranger seguit de Calella, Premià de Mar, Pineda de Mar i el Masnou.

Gràfica emigració

Gràfica emigració

Translate »