?Una persona morta i tres ferits greus en una explosió avui a un pis de la Gran Via

L'immoble on hi ha hagut l'explosióL'immoble on hi ha hagut l'explosió

Aquest matí a les 8.20h s’ha produït una explosió en un immoble del bloc de la Gran Via de Lluís Companys 196-198 de Premià de Mar. Per causes que encara es desconeixen, segons Bombers, la deflagració ha afectat greument el 2n pis d’aquest edifici i també nombrosos pisos del mateix bloc i blocs colindants, que han patit danys diversos, especialment trencament de vidres. Per precaució s’han desallotjat els pisos del bloc on hi ha hagut l’explosió i dels dos blocs contigus, en total una vintena de famílies, segons informa l’Ajuntament. El primer vehicle de bombers ha arribat a les 8.30h, i en total hi han treballat i hi treballen fins a 17 dotacions. També han acudit a l’indret unitats de Mossos d’Esquadra, Policia Local i Servei d’Emergències Mèdiques (que inicialment hi ha desplaçat fins i tot un helicòpter). Segons ha informat un portaveu de bombers David Borrell, hi ha una persona morta que encara no ha estat identificada i ara mateix s’espera que arribi el jutge per l’aixecament del cadàver. També hi ha 3 persones més ferides greus (una molt greu), però no se sap encara si tant la persona morta com les ferides ocupaven el pis hi ha hagut l’explosió, ja que l’explosió ha tirat a terra envans i els bombers no han sabut distingir els límits dels diferents pisos. Es compten, per últim, fins a 13 ferits lleus. Es dóna el cas, segons informa TV3, que un dels inquilins del bloc ha quedat atrapat per les flames al balcó, des d’on -segons aquest mitjà- ha acabat saltant al carrer.

Des de diverses àrees de l’Ajuntament es presta assistència ara mateix als afectats, a qui es prenen dades a les dependències de la policia local i s’ofereix menjar i lloc on estar al pavelló municipal. Així mateix, es posa a disposició de qui pugui necessitar-ho el telèfon de la policia 092 i de l’Ajuntament 93.741.74.00 per tothom que necessiti assessorament de qualsevol tipus. Els tècnics municipals inspeccionen encara els blocs afectats, i segons el regidor d’urbanisme Antoni Subirà en cap cas es podrà ocupar avui el bloc on hi ha hagut l’explosió (s’oferirà lloc on dormir als veïns) i s’estudia si els veïns dels blocs colindants podran dormir avui a casa.

La Gran Via roman tallada al trànsit mentre continuen els treballs de bombers i tècnics, i l’Ajuntament ha contactat amb diverses empreses per tal de fer els treballs més urgents de condicionament i reparació dels diferents edificis afectats. Es desconeix encara en quina mesura ha pogut quedar afectada l’estructura del bloc on s’ha originat el succés.

Escolta l’especial informatiu emès a les 13h amb declaracions de l’alcalde Miquel Buch i del Cap d’Emergències de la Regió Metropolitana Nord dels Bombers de la Generalitat, David Borrell:

Translate »