Una prova pilot de contenidors intel·ligents planta la llavor aquests dies d’un nou model de recollida de brossa a Premià de Mar

Els contenidors intel·ligents que s'utilitzen a la prova pilot del barri del Gas

Aquesta setmana ha començat al Barri del Gas una prova pilot amb contenidors intel·ligents, que servirà -segons ha dit el regidor de medi ambient- per definir un canvi radical del model de recollida d’escombraries en el futur. En concret Antoni Subirà ha parlat d’un “porta a porta sense tenir la brossa davant de casa”, que permet identificar l’usuari i per tant premiar-lo o sancionar-lo si recicla o no recicla. L’experiment s’allargarà 6 mesos i es treballa amb la idea que el canvi de paradigma es pugui fer d’aquí a un any i mig, ja que comportarà una transformació profunda de l’actual concessió:

La prova es fa amb la col·laboració de les empreses CESPA, Ros Roca i Xarxa Ambiental, que aporten l’equipament i per tant no suposa cap cost per l’Ajuntament més enllà de la difusió que se n’ha fet al veïnat. En concret els contenidors estan a la cruïlla dels carrers de Circumval·lació amb Abat Oliba, amb els quals, per abocar-hi les escombraries, cal utilitzar unes targetes personalitzades que prèviament s’han repartit pels domicilis propers. També s’ha facilitat als veïns l’accés a una aplicació mòbil per obrir els contenidors o comunicar incidències. Segons Subirà, la resposta inicial dels veïns implicats ha estat molt bona. Tot plegat, com ha explicat l’Ajuntament, s’emmarca en el pla estratègic Smart City que s’ha posat en marxa recentment amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona.

Escolta les declaracions de l’Antoni Subirà:

Translate »