Una quarantena de premianencs assisteixen a la presentació del pressupost 2013

Descarrega l’enregistrament de l’acte

IMG-20130327-WA0002

L’alcalde Miquel Buch va donar la benvinguda a l’inici de la presentació del pressupost

L’equip de govern de Premià de Mar va presentat ahir al vespre en un acte públic els números del pressupost municipal de 2013. Una quarantena de persones es van trobar la sala petita de l’Espai l’Amistat per escoltar les explicacions d’aquest pressupost aprovat pel ple el mes de novembre de l’any passat. L’important, doncs, no era tant la informació que s’oferia, ja coneguda en gran part, sinó el moment històric en ell mateix on el govern municipal s’explicava públicament i s’oferia a contestar les preguntes dels veïns.

El primer a intervenir va ser l’alcalde Miquel Buch, el qual va vincular l’acte al nou Reglament de Participació tot destacant el sentit pioner del text. Un reglament, per cert, que des d’avui mateix es pot consultar al web municipal.

Tot seguit va ser el torn del primer tinent d’alcalde i regidor d’Hisenda, Miquel Àngel Méndez, qui va prendre la paraula per a desglossar l’actual pressupost de l’Ajuntament. Amb el suport d’un Power point i un to força didàctic, Méndez va anar presentant gràfiques que desenvolupaven els ingressos i les despeses. El regidor d’Hisenda va començar indicant que la situació econòmica de l’ajuntament, sense ser excel·lent, permetia pagar els deutes.

Les darreres diapositives mostrades per Miquel Àngel Méndez comparaven diversos indicadors econòmics de Premià de Mar amb els d’altres poblacions de nombre d’habitants similar. En el cas dels impostos per habitant, Méndez va destacar que els premianencs, amb 302’10€ de mitjana, paguen 200€ menys que la majoria d’habitants d’aquestes ciutats semblants a Premià. En total, l’exposició de Miquel Àngel Méndez va durar uns 40 minuts. Acabada aquesta intervenció va ser el torn del públic i la primera pregunta es va referir a la inversió prevista pels nous vestidors del cap de futbol, demanant si no es podien dedicar a despesa social. Méndez va respondre que calia distingir entre inversió i despesa i que, en qualsevol cas, les necessitats dels serveis socials queden ateses.

El públic també va demanar si la despesa prevista per a les platges no havia d’assumir-la el ministeri de Medi Ambient. En aquest cas, l’encarregada de respondre va ser la regidora de Medi Ambient, Marisa Ferreras. La tinent d’alcalde d’atenció a les persones i regidora de personal, Anna Maria Medina, també va intervenir, en aquest cas per respondre la pregunta del jutge de pau, Miquel Plubins, sobre el motiu de la reducció de despesa en el capítol de personal. Finalment, Miquel Àngel Méndez va concloure la sessió recordant que la propera sessió de participació ciutadana pels pressupostos de l’any vinent servirà també per rebre i estudiar la possible aplicació de les aportacions que hi facin els premianencs.

A l’acte d’ahir hi eren presents la totalitat dels regidors de l’equip de govern. En canvi, l’única regidora dels grups de l’oposició que va assistir va ser la cap de llista del PP, Aurora Jové.

Be the first to comment on "Una quarantena de premianencs assisteixen a la presentació del pressupost 2013"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Translate »