Versions contraposades del CE Premià i Mossos sobre la baralla de dissabte: Mossos acusa de l’agressió el jugador i el seu pare, a qui s’ha denunciat per tinença de cocaïna

Els fets van tenir lloc a la sortida del camp de futbol del CE Premià

L’oficina de premsa de Mossos d’Esquadra va desmentir ahir les explicacions que havia donat el CE Premià al voltant de l’episodi violent que es va produir a la sortida d’un partit dissabte a la tarda. Com explicàvem ahir, la presidenta del club Eva Andreo va relatar una baralla multitudinària provocada per un grup reduït de brètols on s’hi van veure implicats desenes d’aficionats i també jugadors juvenils del Premià i del Terrassa, contendents del partit, i també  va explicar que en el decurs de l’enfrontament van intervenir una quinzena de Mossos d’Esquadra, un dels quals -segons Andreo- va apallissar injustificadament un jugador menor d’edat. Tot plegat ho declarava Andreo ahir al matí a aquesta redacció i ho reafirmava el club en un comunicat ahir al vespre, on s’assegura que el Mosso “va etzibar (al jove) repetides vegades cops per tot el cos, des del coll fins a les cames”. El noi, continua dient la nota, va ser atès per una unitat del SEM, i els mateixos sanitaris (diu el club) van aconsellar-li anar al CAP perquè li fessin un informe de les lesions amb vistes a una possible denúncia. I tot plegat, diu el comunicat, “va ser presenciat per personal del club i desenes de premianencs”.

Doncs bé, com diem, Mossos d’Esquadra ofereix una versió radicalment diferent, gairebé contraposada, perquè assegura que quan els agents intentaven separar les persones que es barallaven, el jove jugador “estava molt alterat i no feia cas dels agents” i el seu pare “es va posar pel mig amb actitud desafiant”. En un moment donat, continuen dient, el noi “es va abraonar sobre un agent” i tots dos van anar per terra, moment en què el pare “va empentar dos agents i va donar una puntada de peu a un d’ells, li va intentar donar cops de puny i també pretenia agafar-li la defensa”. Va ser per això, diu Mossos d’Esquadra, que van ser detinguts pare i fill per un delicte d’atemptat i lesions, i a més a més s’indica que al pare se li va trobar cocaïna i se’l va denunciar també per això (en aquest cas, però, una denúncia administrativa). A més de tot això la comunicació del cos policial també nega -en contra del que deia ahir la presidenta del club- que s’utilitzessin pistoles tàser i informa que arran de l’actuació fins a 3 agents van patir diverses ferides i lesions. Per últim anuncien que tot plegat “es posarà en coneixement de l’Oficina d’Esports dels Mossos que està en contacte amb la Federació Catalan de Futbol”. Val a dir que aquesta redacció ha ofert al pare detingut l’opció d’explicar-se públicament però ha declinat l’oferiment a l’espera de rebre indicacions de la seva advocada.

Afegim per últim que aquest migdia el grup municipal de Crida Premianenca ha anunciat a xarxes que ha traslladat als portaveus al ple la petició que es convoqui amb caràcter urgent la la Taula Local de Seguretat i Convivència per tal d’analitzar els fets i revisar l’actuació policial.

Translate »