Veu la llum el llibre ‘El Maresme desaparegut’, un recull fotogràfic del Maresme de la 2a meitat del segle XIX i la 1a del XX

Foto: Consell Comarcal

Aquests dies s’ha publicat el llibre ‘El Maresme Desaparegut‘ en el marc de la col·lecció Catalunya Desapareguda de l’editorial Efadós, que per primer cop dedica un volum de manera monogràfica a una comarca. Es tracta, com ens ha explicat el seu autor, d’un recull de fotografies provinents de l’Arxiu Comarcal i d’altres arxius que ens expliquen gràficament com era la comarca i què feien els maresmencs entre la 2a meitat del segle XIX i la primera del XX. Escoltem Alexis Serrano, que justament és el director de l’Arxiu Comarcal:

El llibre, que es troba a les llibreries i a internet des de la setmana passada, té 184 pàgines i es divideix en tres capítols: Alt Maresme, Maresme Central –al voltant de Mataró– i Baix Maresme. Serrano ha remarcat que el recull no només s’ha fixat en les localitats sinó també en els veïnats pels casos de municipis on hi trobem diversos nuclis de població, i que també s’ha intentat que hi tinguessin representació una pluraritat d’activitats, oficis i estrats socials.

Escolta les declaracions de l’Alexis Serrano:

Translate »