Vilassar de Dalt no renuncia als Sants Màrtirs i a partir d’avui és un dels primers pobles a reinventar la seva Festa Major

Salvador Riera, qui va portar les relíquies dels Sants Màrtirs a Vilassar el 1.623, s’ha dirigit aquest any al poble a través d’un vídeo des del seu confinament a l’església.

Vilassar de Dalt es converteix a partir d’avui en un dels primers pobles de Catalunya a celebrar una Festa Major, la dels Sants Màrtirs, adaptada a les circumstàncies i, per tant, dintre de les restriccions a què obliga el confinament. A partir de la iniciativa d’un grup de joves, amb el suport de la regidoria responsable i la Comissió de Festes, s’ha elaborat un programa fins el 2 de maig amb fins a 32 actes en els quals es podrà participar des de casa i a través de canals telemàtics; xarxes socials i youtube. En Carles Corbalán és -segons el regidor de Festes Sergi Igual- un dels principals ‘instigadors’ d’aquesta reformulació de la festa: fa només una setmana van tenir la idea d’engrescar el teixit associatiu vilassarenc perquè tots fessin la seva aportació:

Entre les convocatòries del programa trobem la tradicional obertura dels Sants Màrtirs i la renovació del vot de poble (avui mateix), gegants, diables, concerts, màgia o teatre, i novament es convida els veïns a engalanar el balcó i a exhibir el lema elegit per aquesta Festa Major tan particular: #EnsLaMereixem. Vilassar de Dalt, doncs, que peti qui peti reeditarà la tradició d’obrir el calendari de festes d’estiu del Baix Maresme. 

Escolta la declaració sencera del Carles Corbalán:

Translate »