Vilassar de Mar – Argentona: el trajecte més perillós

La B-502 entre Vilassar de Mar i Argentona

La B-502 entre Vilassar de Mar i Argentona

El Maresme torna a tenir el dubtós honor d’aparèixer al podi dels punts viaris més perillosos del país. Ahir dimarts es va fer públic l’estudi d’avaluació de carreteres EuroRAP, que relaciona la intensitat de trànsit amb els morts i ferits greus que hi ha a cada tram de carretera per determinar-ne el risc. Segons aquest estudi, els dos trams amb més risc d’accident a Catalunya són la B-502 entre Vilassar de Mar i Argentona i la BV-2031 entre Gavà i Begues. Aquestes dues carreteres porten més de tres anys en la llista dels 10 trams amb més risc de Catalunya. Pel que fa als trams que concentren més accidents estadísticament, la carretera Nacional 2 entre Montgat i Mataró, que anys enrere encapçalava el rànquing, ara apareix en sisè lloc.

Segons explica el portal 324, 8 dels trams d’aquesta llista són de la província de Barcelona, però a Lleida és on hi ha més trams amb risc alt o molt alt, un 39%, mentre a Tarragona només n’hi ha un 16%. Els trams de risc baix o molt baix han augmentat els últims 6 anys, i han passat del 38% al 47%, mentre els de risc alt o molt alt han baixat un 10%. En general, els trams amb molt de risc són de calçada única i tenen poc trànsit, tot i que el gruix dels accidents es concentra en vies de molta circulació.

Aquest estudi s’elabora des del 2002 i l’objectiu és aconseguir reduir a la meitat la mortalitat en carretera el 2020. L’informe fet públic avui s’ha fet amb dades del 2012, 2013 i 2014, i per tant no contempla l’augment de l’accidentalitat greu que hi ha hagut aquest any.

Be the first to comment on "Vilassar de Mar – Argentona: el trajecte més perillós"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Translate »