Vivers municipals per a emprenedors, un pla per als sense sostre o formació en gerontologia: repassem les mesures urgents COVID més destacades

Foto: Pau Pujol

11 actuacions en l’àmbit de la reactivació econòmica i comercial; 7 en l’àmbit de la protecció social; i 8 en matèria de salut. Són les 26 mesures urgents de resposta a la crisi de la COVID a Premià de Mar que o bé ja s’han iniciat o bé s’escometran en el decurs dels pròxims dos mesos i que han estat proposades pels grups de treball de la Taula de Reactivació i consensuades en aquesta instància. Del bloc econòmic destaquen accions com la creació de vivers d’emprenedors en espais municipals; ajudes directes per a autonòms o pel lloguer de locals i oficines; o diverses accions per fomentar el comerç online i la logística associada. En el capítol social, crida l’atenció la creació d’un pla d’atenció als sense sostre per a situacions de confinament o el propòsit de dotar-se d’habitatge públic per a situacions d’emergència habitacional; i en l’àmbit de la salut hi trobem accions de suport i assessorament psicològic (a professionals, voluntaris i també particulars), reforç del control a residències o un programa de formació en gerontologia en conveni amb el Casal Benèfic. Tot plegat, com ens deia ahir el regidor responsable de la taula David Gutiérrez, es durà a terme sense necessitat de fer modificacions al Pressupost:

Recordem que aquestes 26 mesures urgents (quantificades en uns 600.000€) formen part del conjunt de les 246 actuacions pactades a la Taula de Reactivació pels 31 agents socials i polítics que en formen part. Fem notar, en relació a aquest pacte, que Crida Premianenca ha desmentit, en contra del que informava ahir l’Ajuntament, que l’acord hagi estat per unanimitat: segons Crida, el seu grup només va donar suport explícit a les mesures urgents, i no hi va haver cap votació per a la resta.

Translate »