Voluntaris a dojo per al Gran Recapte a Premià de Mar i Premià de Dalt, sobretot gràcies a la implicació de la comunitat educativa

Voluntaris del Gran Recapte de 2020 (Foto: DISA)

Premià de Mar i Premià de Dalt ja disposen amb escreix dels voluntaris que necessitaven per dur a terme la campanya del Gran Recapte 2021, que es farà divendres i dissabte vinents, 19 i 20 de novembre, per bé que es podran fer donatius fins el dia 27. En concret, com ha explicat avui el centre DISA (que coordina la campanya als dos municipis) es compta amb 170 voluntaris que informaran els clients dels 7 establiments comercials que hi participen. Segons José Manuel Barreto, la implicació de la comunitat educativa haurà tornat a ser clau:

Recordem que enguany, com l’any passat, es tornen a demanar donatius econòmics i no aliments, un canvi motivat per la pandèmia però que, segons les dades del Banc d’Aliments, ha permès obtenir més quantitat d’aliments que en edicions anteriors. En aquest sentit cal dir que entre el 19 i el 27 no només es recolliran diners als 7 establiments amb voluntaris sinó a tots els establiments de les cadenes d’alimentació de Premià de Mar i de Dalt. Una altra novetat d’aquesta edició és la implicació del petit comerç per mitjà d’una APP que permet fer donatius amb el mòbil i que centres com el DISA comprin producte en aquestes botigues. Segons Barreto l’entitat Comerç Premià s’hi ha involucrat, però encara és una modalitat en fase embrionària:

Preguntat d’altra banda per l’evolució de les famílies demandants d’aliments al DISA Barreto ha dit que la xifra s’ha estabilitzat els últims mesos entre les 700 i les 800, i sobre un eventual protocol per onada de fred i les pernoctacions de sense sostre al centre ha dit que de moment no s’ha concretat res perquè caldria veure si l’evolució de la pandèmia desaconsella portar-ho a la pràctica. 

Escolta l’entrevista a José Manuel Barreto:

Translate »